Ingredience: 300 g hovězího masa, slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, mletá sladká paprika, rajský protlak, worcester, chilli omáčka, cibule, grilovací koření, citrón
Postup: Hovězí žebra se budou namáčet v jedné marinádě a cibule se bude potírat druhou. Takže maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Marináda na něj se bude skládat z těchto surovin – slunečnicový olej, sůl, mletý pepř, česnek, mletá sladká paprika, rajský protlak, worcester a chilli omáčka. V této směsi necháme žebra tři dny – 72 hodin. Po plynutí této lhůty si je vyndáme a vkládáme na rozpálený gril, kde grilujeme zprudka. Hotové vyndáme na talíř, kde si maso ještě můžeme pokapat šťávou z citrónu, který je také omytý pod tekoucí vodou a osušený a pokračujeme s cibulí. Tu si oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a můžeme podélně rozkrojit na poloviny. Pro cibuli si připravíme směs na potírání – slunečnicový olej, sůl a grilovací koření. Cibuli si pokapeme mírně olejem a dáme na rozpálený gril. Během procesu grilování potíráme připravenou směsí. Jde to vcelku rychle, takže kdo chce mít cibuli dokonale potřenou, musí pracovat rychlejším způsobem. Hotovou cibuli si přidáme k masu. K tomuto masu stačí jako hlavní příloha pečivo, protože je to samo o sobě dost výživné.
Vhodná příloha: pečivo