Ingredience: 300 g hovězího masa, slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, citrón, sušený koriandr, římský kmín, šalotka, třešňová marmeláda, švestková povidla, rum, vodka, bílé víno, chilli koření, wasabi, česnek, křenová pasta, cibule, křen, červené víno, mletý pepř, máslo, strouhanka
Postup: Maso bude sice dělané v jemnější marinádě, zato příloha bude dost pálivá. Takže půjdeme hned na přípravu. Maso si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si marinádu – slunečnicový olej, sůl, mletá sladká paprika, citrónová šťáva, sušený koriandr a římský kmín. V této směsi necháme maso přes noc. Další den si rozpálíme gril a maso vyndané z marinády na něj vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotové si vyndáme na talíř a ozdobíme na plátky nakrájenou šalotkou. Nyní přejdeme k příloze. Smícháme si v misce marmeládu z třešní, švestková povidla, rozředíme rumem, přidáme chilli koření, vodku, bílé víno, wasabi, utřený česnek, sůl a křenovou pastu. Důkladně rozmícháme a můžeme přidat k masu. Pokud by někdo chtěl slabší přílohu, méně palčivou, ale přesto pikantní, tak do pekáče si nalijeme červené víno, vložíme vodorovně rozpůlenou cibuli, mezi ní nasypeme nahrubo nastrouhaný křen promíchaný s citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na každou půlku cibule dáme máslo a vše poprášíme strouhankou. Pečeme zhruba 45 minut ve vyhřáté troubě.
Vhodná příloha: pečivo, křen, cibule, omáčky