Ingredience:

Steak, 2,5 – 5 cm tlustý
1/4 hrnek soli
1/2 lžičky bílého pepře
2 lžičky černého pepře
1/4 lžičky kajenského pepře
Detaily receptu:
Očistěte steak od tlustého. Všechny suché ingredience promíchejte a posypte směsí obě strany steaku. Nechte odpočinout v pokojové teplotě půl hodiny před grilováním.
Připravte vajíčko na přímé vaření. K zvýraznění značek opálení použijte nažhavený rošt, pro výraznější chuť přidejte dřevěné špalíky. Když je BGE rozpálené na 350°C, položte steaky na gril a zatáhněte maso z obou stran vždy asi 2 až 3 minuty. Otevřete víko a přetočte steak na jiné místo na roštu. Po dvou až třech minutách přetočte steak ještě jednou.
Úplně vypněte vajíčko tak, že zavřete klapku navrchu a spodní dvířka. Steaky dodělávejte ještě asi tři minuty, než dosáhnete požadované teploty masa speciálním teploměrem do masa. Dejte steaky z roštu a ještě je nechte odpočívat pět minut, než je budete servírovat.