Jehněčí kotletky na pepři s paprikovým přelivem

Roasted Lamb ChopsIngredience: 8 jehněčích kotletek, směs barevného pepře vcelku, sůl, snítka rozmarýnu, olej, 100g másla, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička kari, 1 lžíce mouky, 300ml vody

 

Postup: Jehněčí kotletky si očistíme a vložíme do misky. V moždíři si rozdrtíme barevný pepř společně s rozmarýnem a přidáme k masu. Pak maso ještě osolíme, zakápneme olejem a necháme 3 hodiny marinovat v chladu. Na gril si vložíme malou pánev, kde necháme rozpustit máslo. Do rozpuštěného másla přidáme mletou papriku a kari. Necháme vzpěnit a pak přidáme lžíci mouky a necháme chvilku orestovat. Když je směs orestovaná můžeme zalít vodou, osolíme ji  a necháme provářet. Na rošt grilu si můžeme vložit jehněčí kotletky, které grilujeme 5-6 minut z obou stran. Obsah pánve necháme provářet po celou dobu grilování masa. Při servírování přelijeme maso paprikovým přelivem.

© Gresei – Fotolia.com

Vhodná příloha: šťouchané brambory s pažitkou

Related Posts