Ingredience: 12 krevet, 1 citron, 150ml dijónské hořčice, 1 lžička hořčičných semínek, 1 lžička medu, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Krevety necháme vcelku a vložíme do misky. V hmoždíři si rozdrtíme hořčičná semínky na prášek a zasypeme krevety. Také přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z ½ citronu. Poté krevety ještě osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme uležet v chladu. Do menší misky si připravíme hořčici, do které přidáme šťávu z druhé poloviny citrónu, lžičku medu, sůl a řádně promícháme. Po uležení krevety vložíme na gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Při servírování necháme na hostovi, aby z krevet odstranil krunýř a podle chuti si je dochutil hořčičným dipem.
© akeeris – Fotolia.com
Vhodná příloha: celozrnná bageta