Grilované krevety s hořčičným dipem

grilled shrimp, orange prawns roasted grill dishIngredience: 12 krevet, 1 citron, 150ml dijónské hořčice, 1 lžička hořčičných semínek, 1 lžička medu, olivový olej, sůl, pepř

 

Postup: Krevety necháme vcelku a vložíme do misky. V hmoždíři si rozdrtíme hořčičná semínky na prášek a zasypeme krevety. Také přidáme nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu z ½ citronu. Poté krevety ještě osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme uležet v chladu. Do menší misky si připravíme hořčici, do které přidáme šťávu z druhé poloviny citrónu, lžičku medu, sůl a řádně promícháme. Po uležení krevety vložíme na gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Při servírování necháme na hostovi, aby z krevet odstranil krunýř a podle chuti si je dochutil hořčičným dipem.

© akeeris – Fotolia.com

Vhodná příloha: celozrnná bageta

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1