6 porcí
800 g jehněčího ramínka nebo jehněčích kotlet, 8 velkých hlaviček žampiónů, 2 menší cibule, 2 zelené papriky, 8 menších rajčat, ½ šálku oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, 1 plná lžička sušené majoránky, 2 lžičky citrónové šťávy, 3 bobkové listy
Maso krátce osprchujeme studenou vodou, osušíme hadříkem, odstraníme kosti, blány a šlachy a maso nakrájíme na stejně velké kostky, které by neměly být o moc menší než rajčata, která máme k dispozici, Žampióny očistíme a ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky. Papriky rozpůlíme, důkladně očistíme, opereme a rozkrájíme rovněž na osminky. Nakonec omyjeme i rajčata, která dáme spolu s kostičkami masa, žampióny a paprikami do porcelánové misky a smícháme. Marinádu – olej se solí, pepřem, citrónovou šťávou a jedním rozdrceným bobkovým listem – přelijeme přes maso a zeleninu a necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.
Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a rozdělíme vše pravidelně na čtyři menší grilovací jehly. Na každou porci nasuneme ještě ½ bobkového listu. Jehly grilujeme nad rozžhaveným dřevěným uhlím nebo na elektrickém grilu za stálého otáčení nejdéle 15 minut. Během přípravy maso a zeleninu několikrát potřeme zbylou marinádou.
Příloha: dušená rýže.
Doba přípravy: 2 hod.