600 g svíčkové, 1 cibule, 1 jablko, 2 zelené papriky, 2 lžíce oleje, 1 lžíce whisky, špetka soli, špetka pepře, špetka zázvoru
Maso rychle omyjeme studenou vodou, dobře osušíme, zbavíme blan a šlach a nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na osminky. Oloupané jablko rozčtvrtíme, vyřízneme jádřinec a čtvrtky ještě jednou rozpůlíme. Rovněž papriky rozpůlíme, zbavíme vnitřních žeber a všech zrníček, umyjeme a rovněž ještě jednou rozpůlíme. Plátky masa střídáme s cibulí, jablkem a složenými paprikovými čtvrtkami buď na velký rožeň, nebo na 4 menší grilovací jehly. Olej smísíme s whisky, solí, pepřem a zázvorem; vzniklou směsí potřeme suroviny navléknuté na jehlách. Grilujeme nad středním žárem dřevěného uhlí za častého otáčení a při opakovaném potírání směsí oleje s whisky asi 8 – 10 minut. Na elektrickém grilu grilujeme jehly na otočné desce již předehřátého grilu rovněž asi 10 minut.
Příloha: bílý chléb, vlašský salát, grilovaná rajčata posypaná strouhaným sýrem.
Doba přípravy: 30 min.