6 vepřových plátků, 3 cibule, 500 g malých jablek, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře, 10 hřebíčků, ½ lžičky skořicového prášku, 3 lžíce másla, 1 lžíce cukru
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Jablka také oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vyjmeme jádra. Sůl s pepřem smícháme a vetřeme do masa. Hřebíček nasadíme do jablečných čtvrtek a posypeme skořicí. Čtvrtky cibule a jablek položíme na maso a na ně polovinu másle ve vločkách. Plátky srolujeme a svážeme nerezovým drátem tak, aby oba konce byly dobře uzavřeny. Upevníme je na rožeň, dobře zajistíme a grilujeme 1,5 hodiny.
Příloha: česnekové topinky.
Doba přípravy: 2 hodiny.