Ingredience: 4 filety z lososa, 2 kompotované hrušky, 400g listového špenátu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 30g másla
Postup: Filety z lososa z obou stran osolíme a opepříme. Pak maso také pokapeme citrónovou šťávou a zalijeme trochou šťávy z kompotovaných hrušek. Necháme chladném místě uležet minimálně 3 hodiny, aby losos mohl nasát chuť hrušky.Rozpálíme si gril a jeho rošt potřeme olejem. Na rošt poté vložíme pánev s máslem, které necháme rozpustit a vložíme na něj plátky česneku. Na gril vložíme také maso a poloviny hrušek. Ty grilujeme shodně 4 minuty z každé strany. Když česnek zezlátne, přidáme k němu do pánve také listový špenát, který necháme 2 minuty zavadnout a dochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Celý pokrm by měl být hotový najednou a můžeme tedy servírovat okamžitě.
Vhodná příloha: celozrnné pečivo