Filet z lososa s grilovanou hruškou a dušeným špenátem

Filet z lososa s grilovanou hruškou a dušeným špenátem

Filet z lososa s grilovanou hruškou a dušeným špenátem
Filet z lososa s grilovanou hruškou a dušeným špenátem

Ingredience: 4 filety z lososa, 2 kompotované hrušky, 400g listového špenátu, 1 citrón, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, 30g másla

 

Postup: Filety z lososa z obou stran osolíme a opepříme. Pak maso také pokapeme citrónovou šťávou a zalijeme trochou šťávy z kompotovaných hrušek. Necháme chladném místě uležet minimálně 3 hodiny, aby losos mohl nasát chuť hrušky.Rozpálíme si gril a jeho rošt potřeme olejem. Na rošt poté vložíme pánev s máslem, které necháme rozpustit a vložíme na něj plátky česneku. Na gril vložíme také maso a poloviny hrušek. Ty grilujeme shodně 4 minuty z každé strany. Když česnek zezlátne, přidáme k němu do pánve také listový špenát, který necháme 2 minuty zavadnout a dochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Celý pokrm by měl být hotový najednou a můžeme tedy servírovat okamžitě.

 

Vhodná příloha: celozrnné pečivo

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1