Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience:

Uzený losos naložený v medu
Uzený losos naložený v medu

půl litru vody

 1/2 hrnku soli

 3/4 hrnku medu

 1/4 hrnku zlatého rumu

 1/4 hrnku citronové šťávy

 10 stroužků česneku

 10 kuliček nového koření

 1 bobkový list

 1 velký filet lososa

Detaily receptu:

Všechny ingredience kromě lososa promíchejte a udělejte z nich nálev.

Lososa položte kůži nahoru na talíř a ponořte celého do nálevu. Nechte tak lososa dvě hodiny.

Potom lososa opláchněte pod tekoucí vodou a usušte do sucha papírovými utěrkami.

Lososa dejte na mřížku nebo rošt a nechte větrat na vzduchu jednu hodinu.

Lososa uďte kůží dolů hodinu a půl, držte teplotu na 70°C.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1
Losos v bylinkách na javorovém prkně

Losos v bylinkách na javorovém prkně

Ingredience: Losos v bylinkách na javorovém prkně 4 filety lososa 2 lžíce medové hořčice  1/4 hrnku mixu bylin, rozsekaných (pažitka,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *