Filety z lososa protkané koprem a pažitkou

Filety z lososa protkané koprem a pažitkou

Filety z lososa protkané koprem a pažitkou
Filety z lososa protkané koprem a pažitkou

Ingredience: 4 filety z lososa, sušené stonky z kopru, pažitku, 50ml sterilovaného kopru, 1 citrón, sůl, pepř

 

Postup: Váha filet lososa by měla být 100-150g. Všechny plátky lososa prošpikujeme na třech místech sušenými stonky z kopru a pažitkou. Prošpikování dá lososovi svěží chuť. Dále filety osolíme, opepříme a vložíme do misky. Misku zalijeme sterilovaným koprem a přidáme citrónovou šťávu a kůru. Necháme v chladu uležet 2 hodiny. Pak maso vkládáme na gril a grilujeme z obou stran 3-4 minuty. Maso na gril vkládáme nejprve kůží dolů. Maso se stonky špikuje, aby mělo ještě výraznější koprovou chuť.

 

Vhodná příloha: salát z kus kusu a grilované zeleniny

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1