Grilované filety z kapra na pistáciích, šalvěji a pórku

fish fillet with pistachio sage and leekIngredience: 1 kapr, 150g pistácií, 10 lístků šalvěje, 1 pórek, 1 citron, sůl, pepř, olivový olej

 

Postup: Kapra zbavíme šupin, hlavy, vnitřností, ploutví a naporcujeme na filety. Jednotlivé filety osolíme, opepříme a vložíme do misky. Do misky také přidáme nasekané mandle, kolečka pórku a lístky bazalky a zakápneme olivovým olejem. Misku přiklopíme a necháme marinovat. Filety z kapra vyjmeme z misky, řádně očistíme a položíme na prkénko. Mezitím si dáme na gril pánev do které vložíme zbylý obsah misky, zalijeme vodou a necháme dusit. Kapra také vložíme na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Při servírování obklopíme kapra obsahem dušené směsi v pánvi.

Omáčka je možná použít i na jiné druhy ryb – viz recepty na kapra

© Marco Mayer – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1