Grilované kalamáry s chřestem a cuketou

Close up of grilled calamari.Ingredience: 16 kalamár, 1 cuketa, 12 tyčinek chřestu, 4 stroužky česneku, mořská sůl, pepř, bazalka

 

Postup: Kalamáry nejprve řádně propereme ve vlažné vodě. Odstraníme kůži z tělíčka a vytáhneme z těla neviditelnou kost. Díky ní se lépe oddělí tělo od hlavy. Tělo pak rozřízneme, aby se vytvořil tenký plátek. Do misky si prolisujeme česnek, který utřeme se solí a jemně naneseme na těla i hlavičky očištěných kalamár. Poté ještě opepříme, přidáme nasekanou bazalku a zakápneme olivovým olejem. Naložené kalamáry necháme 30 minut uležet. Mezitím si v horké osolené vodě spaříme chřest, který následně oloupeme. Nejprve na gril vložíme hlavy kalamár, které se grilují 10 minut. Tělům stačí grilování pouze 6 minut. Chřest a plátky cukety vložíme na gril ve stejnou dobu, jako těla kalamár. Vše podáváme společně.

© karelnoppe – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1