Ingredience: 300 g mořských ryb, olivový olej, sůl, černí pivo, rybí vývar, čekankové puky, vejce, salám, cibule, sterilované okurky, majonéza, pepř, cukr
Postup: Mořské ryby se budou tentokrát dělat na tzv. černé marinádě, což není úplně obvyklé, většinou je to na bílé, ale tentokrát to bude experiment. Ryby už pokud možno koupíme bez vnitřností. Omyjeme si je pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si marinádu – olivový olej, sůl, černé pivo a rybí vývar. V této směsi necháme rybu přes noc. Další den si rozpálíme gril a ryby vytažené z marinády na ně vkládáme, přičemž grilujeme zlehka z obou stran. Hotové ryby si vytáhneme na talíře a můžeme si chystat přílohu. Bude to opravdu velmi lehký salát. Čekanku si očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme ji na proužky, přidáme k ní natvrdo uvařené vejce, nasekané na kostičky. Salám a cibuli spolu se sterilovanými okurkami, také nakrájenými na kostičky, následně přidáme majonézu, osolíme, opepříme a na závěr přisypeme cukr. Všechno důkladně promícháme a můžeme podávat k hotovým rybám. Tento recept je jednoduchý na přípravu, když si člověk odmyslí dobu na grilování, tak i rychlý. Kdo nemusí rybí vývar, může ho vyměnit za zeleninový nebo za mléko.
Vhodná příloha: zelenina, saláty