Pstruh na grilu Image courtesy of piyato at FreeDigitalPhotos.net

Grilovaný pstruh s bylinkovým máslem a kořenovou zeleninou

Suroviny pro 4 porce:  4x pstruh ( 20-30cm), 2x mrkev, 1x petržel, ½ celeru, 2x cibule, sůl, pepř, citronová šťáva a kůra, máslo, petrželka, fenykl a kapary.

Pstruh na grilu Image courtesy of piyato at FreeDigitalPhotos.net
Pstruh na grilu Image courtesy of piyato at FreeDigitalPhotos.net

Příprava: Povolenou kostku másla rozmělníme a smícháme s nasekanou petrželkou nadrceným kapary, fenyklem a špetkou citronové kůry. Máslo důkladně promícháme a necháme odležet na chladném místě. Mrkev, celer a petržel si nakrájíme na pruhy 2x5cm a vložíme na gril společně s cibulí nakrájenou na kolečka. Grilujeme 3 minuty po každé straně.  Pstruha důkladně očistíme a zbavíme postranních ploutví a hřbetní ploutve. Pokud je pstruh čerstvý, rozřízneme břicho od hlavy až k zadní ploutvi a vyjmeme vnitřnosti. Vnitřek pstruha také očistíme, potřeme bylinkovým máslem a vyplníme směsí grilované kořenové zeleniny s cibulí. Naplněného pstruha vkládáme na gril a zvolna grilujeme 7-10 minut z každé strany.  Další recepty na grilovaného pstruha

mohou používat bylinky, rybí maso je na experimenty s vůněmi ideální. Grilovaná zelenina provoní celého pstruha a bylinkové máslo mu dodá křehkost a jemnost. Před podáváním pstruha zakápneme citronovou šťávou.

Vhodné přílohy: grilované brambory v alobalu, grilovaná zelenina.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1