Grilovaný tuňák s koriandrovým dipem

Grilovaný tuňák s koriandrovým dipem

Grilovaný tuňák s koriandrovým dipem
Grilovaný tuňák s koriandrovým dipem

Ingredience: 300 g tuňáka, olivový olej, sůl, citrón, bílé víno, kukuřice, čili papričky, koriandr, ocet, salátová okurka, perlivá minerálka, třtinový cukr

 

Postup: Grilovat ryby je celku běžná záležitost, avšak u tuňáka zrovna ne. Je to taková zvláštnost, kterou si dnes přichystáme. Rybu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si jednoduchou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, citrónovou šťávu a bílé víno. V této směsi necháme rybu přes noc. Další den si rozpálíme gril a můžeme rybu vyndat z marinády a vkládat, přičemž grilujeme jemně. Hotovu rybu si vyndáme na talíř a připravíme si dip. Smícháme si v misce kukuřici, klidně i namletou nebo z plechu, čili papričky překrájené na menší kousky, jemně nasekaný koriandr a ocet. Důkladně tento dip tzv. prohodíme, neboli promícháme a můžeme s ním potřít rybu nebo ho prostě nechat v misce. To však ještě není vše. Jelikož je celý pokrm trochu jiný, tak si k němu připravíme ještě ozvláštnění v podobě limonády, ale ne jen tak ledajaké. Salátovou okurku si omyjeme pod tekoucí vodou a oloupeme. Najemno nastrouháme, dáme do misky, zalijeme jemnou perlivou minerálkou, přidáme třtinový cukr, citrónovou šťávou, vše promícháme a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs, která vznikne, se ještě přefiltruje přes čisté síto a před podáváním by se měla limonáda ještě nechat vychladit.

 

Vhodná příloha: dipy

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1