Ingredience: 300 g tuňáka, olivový olej, sůl, citrón, bílé víno, kukuřice, čili papričky, koriandr, ocet, salátová okurka, perlivá minerálka, třtinový cukr
Postup: Grilovat ryby je celku běžná záležitost, avšak u tuňáka zrovna ne. Je to taková zvláštnost, kterou si dnes přichystáme. Rybu si omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Připravíme si jednoduchou marinádu. Smícháme olivový olej, sůl, citrónovou šťávu a bílé víno. V této směsi necháme rybu přes noc. Další den si rozpálíme gril a můžeme rybu vyndat z marinády a vkládat, přičemž grilujeme jemně. Hotovu rybu si vyndáme na talíř a připravíme si dip. Smícháme si v misce kukuřici, klidně i namletou nebo z plechu, čili papričky překrájené na menší kousky, jemně nasekaný koriandr a ocet. Důkladně tento dip tzv. prohodíme, neboli promícháme a můžeme s ním potřít rybu nebo ho prostě nechat v misce. To však ještě není vše. Jelikož je celý pokrm trochu jiný, tak si k němu připravíme ještě ozvláštnění v podobě limonády, ale ne jen tak ledajaké. Salátovou okurku si omyjeme pod tekoucí vodou a oloupeme. Najemno nastrouháme, dáme do misky, zalijeme jemnou perlivou minerálkou, přidáme třtinový cukr, citrónovou šťávou, vše promícháme a nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs, která vznikne, se ještě přefiltruje přes čisté síto a před podáváním by se měla limonáda ještě nechat vychladit.
Vhodná příloha: dipy