Karbanátky z rybího filé

600 g rybího filé, 2 žemle, 1 – 2 cibule, 2 vejce, sůl, 4 lžíce rozpuštěného másla, snítka petrželky, trochu jemné strouhanky.

Rozmražené rybí filé nakrájíme a umeleme. Žemle namočíme do vlažného mléka nebo vody, vymačkáme a spolu s očištěnou cibulí umeleme. Smícháme s masem, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, usekanou petrželku, podle potřeby strouhanku a všechno zpracujeme. Na prkénku posypaném moukou uděláme karbanátky. Po zahřátí grilu na pracovní teplotu je srovnáme na grilovací rošt. Potřeme je olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty.

Příloha: bramborová kaše, kyselé okurky.

Doba přípravy: 30 minut.

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1