Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, bílý pepř, citron, 80g másla, 5 snítek rozmarýnu, 1 limeta, 5 lístků bazalky, špetka čerstvého koriandru
Postup: I okouny bez vnitřností nejprve důkladně opláchneme z vnější i vnitřní strany. Pak důkladně vysušíme utěrkou. Z vnější strany jemně nařízneme několika zářezy do kůže. Vnitřní i vnější prostor důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, nasekaný rozmarýn, bazalku a koriandr, nadrcený bílý pepř a limetkovou šťávu společně s nastrouhanou kůrou. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme nadrceným pepřem pepřem a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citrónovou šťávou.
Vhodná příloha: bageta s bylinkovým máslem