Mořský okoun plněný máslem s limetou a bylinkami

Mořský okoun plněný máslem s limetou a bylinkami

Mořský okoun plněný máslem s limetou a bylinkami
Mořský okoun plněný máslem s limetou a bylinkami

Ingredience: 4 mořští okouni středně velcí, sůl, bílý pepř, citron, 80g másla, 5 snítek rozmarýnu, 1 limeta, 5 lístků bazalky, špetka čerstvého koriandru

 

Postup: I okouny bez vnitřností nejprve důkladně opláchneme z vnější i vnitřní strany. Pak důkladně vysušíme utěrkou. Z vnější strany jemně nařízneme několika zářezy do kůže. Vnitřní i vnější prostor důkladně osolíme. Do misky si dáme povolené máslo, do kterého přidáme špetku soli, nasekaný rozmarýn, bazalku a koriandr, nadrcený bílý pepř a limetkovou šťávu společně s nastrouhanou kůrou. Důkladně promícháme a tímto máslem plníme vnitřní část všech okounů. Vnější část okounů ochutíme nadrceným pepřem pepřem a všechny ryby dáme na 4 hodiny uležet do chladu. Pak je vložíme na rozpálený gril, kde grilujeme 4-5 minut z každé strany. Před servírováním ještě okouny pokapeme citrónovou šťávou.

 

Vhodná příloha: bageta s bylinkovým máslem

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1