Pražma na grilu plněná listovým špenátem

Roasted gilthead fishIngredience: 4 menší pražmy, 200g listového špenátu, 4 stroužky česneku, 50ml smetany na vaření, 1 citron, 100g másla, 4 lístky bazalky, snítka rozmarýnu, sůl, pepř

 

Postup: Nejprve z ryby odstraníme vnitřnosti, pokud ještě nejsou odstraněny. Vnitřek pražmy pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na gril si vložíme grilovací pánev, kde si necháme rozehřát máslo. Když je máslo rozehřáté, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a necháme orestovat dozlatova. Pak přidáme listový špenát a zalijeme smetanou. Necháme 10 minut provářet, ochutíme solí, pepřem a citrónovou kůrou. Sundáme z grilu a obsahem pánve plníme jednotlivé vnitřky ryb. Ty pak ještě potřeme nasekanou bazalkou a tymiánem a můžeme vkládat na gril. Grilujeme 7 minut z obou stran a při grilování potíráme pražmu čistým máslem.

 

Vhodná příloha: grilované nebo pečené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1