Ryba pod grilem

Ryba pod grilem

Ryba pod grilem
Ryba pod grilem

Ingredience: 2 ryby dle vlastního výběru, sůl, pepř, olivový olej, kari koření, světlé pivo, pomerančová šťáva, cuketa, rajče, citrón, cibule, na ozdobu – řapíkatý celer a další

 

Postup: Velmi často je slyšet názor, že lidé v naší republice jedí málo ryb, a to není dobře. Ryby působí blahodárně na zdraví člověka, protože je velmi výživné a hodnotné, dokonce i když se připravuje na způsob grilování. Dnes to bude pod grilem. Ryby se omyjí a musí se i vykuchat. Stačí jen naříznout a vyndat vnitřnosti. Následně se naloží do marinády – olivový olej, kari koření, pomerančová šťáva, sůl, pepř a světlé pivo. Stačí ryby nechat naložené přes noc. Druhý den se potřou ještě trochu olivovým olejem a dají se na rozpálený gril. Ještě se přikryjí mřížkou a vytvoří se jakoby příprava pod grilem. Na vrchní mřížkou se dá ještě cuketa nakrájená na plátky, rajče vcelku, citrón na plátky a cibule vcelku. To vše se zastříkne olejem a též griluje. Kdo má rád zelené, může si dát grilovat i řapíkatý celer, případně něco jiného dle vlastního uvážení. Pak už stačí jen nandat a podávat s vhodnou přílohou.

 

Vhodná příloha: brambory na různé způsoby

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1