Ingredience: 2 ryby dle vlastního výběru, sůl, pepř, olivový olej, kari koření, světlé pivo, pomerančová šťáva, cuketa, rajče, citrón, cibule, na ozdobu – řapíkatý celer a další
Postup: Velmi často je slyšet názor, že lidé v naší republice jedí málo ryb, a to není dobře. Ryby působí blahodárně na zdraví člověka, protože je velmi výživné a hodnotné, dokonce i když se připravuje na způsob grilování. Dnes to bude pod grilem. Ryby se omyjí a musí se i vykuchat. Stačí jen naříznout a vyndat vnitřnosti. Následně se naloží do marinády – olivový olej, kari koření, pomerančová šťáva, sůl, pepř a světlé pivo. Stačí ryby nechat naložené přes noc. Druhý den se potřou ještě trochu olivovým olejem a dají se na rozpálený gril. Ještě se přikryjí mřížkou a vytvoří se jakoby příprava pod grilem. Na vrchní mřížkou se dá ještě cuketa nakrájená na plátky, rajče vcelku, citrón na plátky a cibule vcelku. To vše se zastříkne olejem a též griluje. Kdo má rád zelené, může si dát grilovat i řapíkatý celer, případně něco jiného dle vlastního uvážení. Pak už stačí jen nandat a podávat s vhodnou přílohou.
Vhodná příloha: brambory na různé způsoby