Kuřecí játra na rožni

600 g kuřecích jater, 6 rajčat, 1 konzerva artyčoků, špetka soli, špetka sladké papriky, 2 lžíce oleje.

Játra krátce omyjeme a dobře osušíme. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Artyčoky necháme dobře odkapat a rozkrájíme je rovněž na čtvrtiny. Sůl a papriku smícháme s olejem. Játra navlékáme střídavě s rajčaty a artyčoky na 4 grilovací jehly. Tyto polotovary potřeme kořeněným olejem a grilujeme na uhelném nebo elektrickém grilu asi 8 minut, až jsou křupavé. Občas otáčíme a často potíráme olejem.

Příloha: čerstvé housky, hlávkový salát-

Doba přípravy: 25 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4