Grilovaná játra s jablky

4 plátky telecích nebo hovězích jater (á 200 g), 2 lžíce oleje, ½ lžičky bílého pepře, špetka sušené majoránky, 2 jablka, ½ lžičky medu, 1 lžíce piva, ½ lžičky soli.

Játra odblaníme a krátce omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Olej smísíme s pepřem a majoránkou. Jablka oloupeme, rozkrájíme na plátky a odstraníme jaderníky. Med smísíme s pivem.
Plátky jater potřeme okořeněným olejem a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo na elektrickém grilu při středním žáru z každé strany asi 3 – 4 minuty. Plátky jablek potřeme směsí medu a piva a grilujeme rovněž asi 4 minuty z každé strany. Hotová játra osolíme a ozdobíme grilovanými plátky jablek.

Příloha: bramborová kaše nebo bílá veka, hlávkový salát.

Doba přípravy: 30 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4