4 plátky telecích nebo hovězích jater (á 200 g), 2 lžíce oleje, ½ lžičky bílého pepře, špetka sušené majoránky, 2 jablka, ½ lžičky medu, 1 lžíce piva, ½ lžičky soli.
Játra odblaníme a krátce omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Olej smísíme s pepřem a majoránkou. Jablka oloupeme, rozkrájíme na plátky a odstraníme jaderníky. Med smísíme s pivem.
Plátky jater potřeme okořeněným olejem a grilujeme nad dřevěným uhlím nebo na elektrickém grilu při středním žáru z každé strany asi 3 – 4 minuty. Plátky jablek potřeme směsí medu a piva a grilujeme rovněž asi 4 minuty z každé strany. Hotová játra osolíme a ozdobíme grilovanými plátky jablek.
Příloha: bramborová kaše nebo bílá veka, hlávkový salát.
Doba přípravy: 30 minut.