600 g telecích jater (4 plátky), 100 g anglické slaniny, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, 500 g brambor, zelená petrželka, tatarská omáčka.
Telecí játra nakrájíme ostrým nožem na 4 širší plátky a stejně tak i anglickou slaninu. Lehce naklepeme paličkou, opepříme a na obou stranách potřeme olejem. Misku nepatrně vytřeme máslem a vložíme do grilovacího prostoru místo roštu. Zapneme gril a při dosažení pracovní teploty dáme na misku střídavě plátky jater a slaniny na jednu stranu a vařené brambory na druhou stranu. Misku rychle zasuneme a grilujeme asi 3 minuty. Potom játra i slaninu obrátíme kleštěmi a grilujeme ještě asi 4 minuty. Hotová játra osolíme a klademe na nahřáté talíře střídavě s plátky slaniny. Opečené brambory dáme jako přílohu a posypeme je sekanou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku dáme zvlášť.
Doba přípravy: 20 minut.