Telecí játra anglická s tatarskou omáčkou

600 g telecích jater (4 plátky), 100 g anglické slaniny, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, 500 g brambor, zelená petrželka, tatarská omáčka.

Telecí játra nakrájíme ostrým nožem na 4 širší plátky a stejně tak i anglickou slaninu. Lehce naklepeme paličkou, opepříme a na obou stranách potřeme olejem. Misku nepatrně vytřeme máslem a vložíme do grilovacího prostoru místo roštu. Zapneme gril a při dosažení pracovní teploty dáme na misku střídavě plátky jater a slaniny na jednu stranu a vařené brambory na druhou stranu. Misku rychle zasuneme a grilujeme asi 3 minuty. Potom játra i slaninu obrátíme kleštěmi a grilujeme ještě asi 4 minuty. Hotová játra osolíme a klademe na nahřáté talíře střídavě s plátky slaniny. Opečené brambory dáme jako přílohu a posypeme je sekanou zelenou petrželkou. Tatarskou omáčku dáme zvlášť.

Doba přípravy: 20 minut.

Related Posts

Ostré játrové špízy

Ostré játrové špízy

[caption id="attachment_4864" align="alignright" width="300"] Ostré játrové špízy[/caption] Ingredience: 300 g vepřových jater, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, mletý barevný
Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré

[caption id="attachment_3845" align="alignright" width="300"] Vepřová játra v koňaku a wasabi pyré[/caption] Ingredience: 700g vepřových jater, 100g brusinek, špetka jalovce, snítka
Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem

[caption id="attachment_3772" align="alignright" width="299"] Vepřová játra na majoránce s glazurovanou cibulkou a jablkem[/caption] Ingredience: 600g vepřových jater, 2 jablka, 4