Bažanti na rožni

2 středně velcí mladí bažanti, několik rozdrcených bobulí jalovce, sušená cibule, olej, několik velkých plátků slaniny, 1 – 2 lžíce másla, sůl.

Vykuchané a dobře osušené bažanty potřeme zevnitř i zvenčí směsí koření a mírně je naolejujeme. Pak je pečlivě obalíme plátky slaniny nebo – chceme-li se slaniny vzdát – použijeme větší množství oleje a častěji potíráme. Doba grilování je asi 1 hodina. Na posledních 10 minut slaninu odstraníme a potíráme rozpuštěným máslem, aby vznikla křupavá kůrka. Solíme až před podáváním.

Příloha: kysané zelí, bramborová kaše

Doba přípravy: 1 hod. 20 min.

Podle zkušenosti starých zálesáků uchováme syrové maso déle čerstvé, když je na povrchu lehce potíráme stolním olejem. Místo oleje můžeme použít i oprané kopřivy.

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,