4 kotlety z divočáka, sůl, olej.
Marináda: 4 lžíce oleje, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce rozdrcených jalovcových bobulek.
Kotlety mírně naklepeme, osušíme a vložíme do nálevu, který jsme připravili smícháním výše uvedených součástí. Necháme několik hodin odležet za častého otáčení jednotlivých porcí. Před vlastním grilováním kotlety důkladně osušíme papírovým ubrouskem a suché maso potřeme čerstvým olejem. Grilujeme na velmi horkém naolejovaném grilovacím roštu z každé strany asi 6 – 8 minut, a to podle stáří zvířete. Při zkoušce propečenosti odhrneme vrchní vrstvu masa opatrně nožem od kosti a pozorujeme zbarvení vnitřních částí masa. Osolíme až těsně před podáváním.
Doba přípravy: 2 hod. 30 min.