Kotlety z divočáka

4 kotlety z divočáka, sůl, olej.
Marináda: 4 lžíce oleje, 4 lžíce vinného octa, 2 lžíce rozdrcených jalovcových bobulek.

Kotlety mírně naklepeme, osušíme a vložíme do nálevu, který jsme připravili smícháním výše uvedených součástí. Necháme několik hodin odležet za častého otáčení jednotlivých porcí. Před vlastním grilováním kotlety důkladně osušíme papírovým ubrouskem a suché maso potřeme čerstvým olejem. Grilujeme na velmi horkém naolejovaném grilovacím roštu z každé strany asi 6 – 8 minut, a to podle stáří zvířete. Při zkoušce propečenosti odhrneme vrchní vrstvu masa opatrně nožem od kosti a pozorujeme zbarvení vnitřních částí masa. Osolíme až těsně před podáváním.

Doba přípravy: 2 hod. 30 min.

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,