1 hřbet z menšího selete (asi 1 – 1,5 kg), olej, několik větších, nepříliš silných plátků slaniny, sůl.
Marináda: ¼ litru vinného octa, ½ litru konzumního červeného vína, 1 bobkový list, 4 zrnka pepře, 1 rozdrcený stroužek česneku, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce jemně nasekaného celeru (hodí se i sterilovaný), 1 lžíce cukru, 1 pórek nakrájený na plátky.
Vyjmenované součásti smísíme a připravíme nálev, do kterého vložíme maso. Surovinu občas otáčíme. Podle možnosti necháme odležet nejméně 2 hodiny, nejlépe však až 24 hodiny. Po vyjmutí z nálevu hřbet pečlivě osušíme a připevníme na rožeň potřený olejem tak, aby byl dobře vyvážen. Maso obložíme plátky slaniny, které na griláž důkladně upevníme silnější nití, a „polotovar“ mírně potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného grilu a podle tloušťky masa otáčíme asi 60 – 80 minut. Posolíme až po skončení grilování. S porcováním počkáme ještě asi 6 – 8 minut, aby z hotové grilády nevyteklo příliš mnoho šťávy.
Doba přípravy: 24 hod. + 20 min.