Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně
Steak ze srnky marinovaný v šípku a červeném víně

Ingredience: 800g srnčí kýty, hrst plodů šípku, hrst bazalky, pepř, sůl, 100ml červeného vína

 

Postup: Srnčí kýtu zbavíme povrchové blány, a nakrájíme na 4 plátky s váhou cca. 200g. Tyto plátky naklepeme pěstí z obou stran, osolíme a opepříme. Vložíme do misky, kam přidáme také rozpůlené plody šípku, promícháme, přidáme nasekanou bazalku a zalijeme červeným vínem. Ideální doba marinování v chladu je 24 hodin. Druhý den vyndáme maso z vinné marinády a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany a můžeme potírat zbylým vínem v misce, kde se plátky marinovaly. Nezapomeňte, že zvěřina by se měla podávat vždy horká.

 

Vhodná příloha: pečivo, brambory v alobalu

Related Posts

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu

[caption id="attachment_3600" align="alignright" width="300"] Závitky z divočáka plněné špenátem a petrželí v alobalu[/caption] Ingredience: 600g kýty z divočáka, 150g listového
Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

Steak z divočáka marinovaný v brusinkách

[caption id="attachment_3442" align="alignright" width="300"] Steak z divočáka marinovaný v brusinkách[/caption] Ingredience: 800g kančí kýty, 100ml kompotovaných brusinek, 4 snítky jalovce,
Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony

[caption id="attachment_3438" align="alignright" width="300"] Králičí zadní grilované v alobalu s žampiony[/caption] Ingredience: 4 zadní nohy z králíka, 8 menších žampionů, 100g
Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu

[caption id="attachment_3434" align="alignright" width="300"] Králičí karbanátky s vůní jablek na grilu[/caption] Ingredience: 800g králičího masa, 1 jablko, 3 starší housky,