Ingredience: 800g srnčí kýty, hrst plodů šípku, hrst bazalky, pepř, sůl, 100ml červeného vína
Postup: Srnčí kýtu zbavíme povrchové blány, a nakrájíme na 4 plátky s váhou cca. 200g. Tyto plátky naklepeme pěstí z obou stran, osolíme a opepříme. Vložíme do misky, kam přidáme také rozpůlené plody šípku, promícháme, přidáme nasekanou bazalku a zalijeme červeným vínem. Ideální doba marinování v chladu je 24 hodin. Druhý den vyndáme maso z vinné marinády a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme 4 minuty z každé strany a můžeme potírat zbylým vínem v misce, kde se plátky marinovaly. Nezapomeňte, že zvěřina by se měla podávat vždy horká.
Vhodná příloha: pečivo, brambory v alobalu