Ingredience: 500g hovězího zadního masa, 250g sterilovaných hub, 3 vejce, strouhanka (dle potřeby), 4 snítky rozmarýnu, 2 sterilované okurky, pepř, sůl, 4 stroužky česneku, 3 jarní cibulky, 1 červená cibulka
Postup: Hovězí zadní maso zbavíme blan a najemno nameleme. Sterilované houby si necháme okapat v cedníku, kde je alespoň 2x propláchneme pod tekoucí vodou. Pak houby nasekáme na malé kousky a přidáme do misky k mletému masu. Na struhadle najemno nastrouháme okurky a také přidáme k masu společně s najemno nakrájenou červenou cibulkou, jarními cibulkami a česnekem. Nakonec maso ochutíme nasekaným rozmarýnem, solí a pepřem. Přidáme vejce, promícháme a necháme 2-3 hodiny uležet v chladu. Před grilováním zahustíme dle potřeby strouhankou, aby vše mělo pevnou konzistenci. Pak tvoříme kuličky, které potřeme olejem a vložíme na gril. Za stálého otáčení grilujeme 8-9 minut.
Vhodná příloha: pečivo
© openas70 – Fotolia.com