Vepřová kotleta a restovanými hříbky a ementálem

Vepřová kotleta a restovanými hříbky a ementálem

Vepřová kotleta a restovanými hříbky a ementálem
Vepřová kotleta a restovanými hříbky a ementálem

Ingredience: 800g vepřové kotlety bez kosti, 2 lžičky domácího grilovacího koření, mletý kmín, 1 cibule, 250g čerstvých hříbků, 2 stroužky česneku, 150g sýru ementál vcelku, sůl, pepř, olej, 50g másla

 

Postup: Kotletu zbavíme povrchové blány a jemně naklepeme paličkou. Maso na krajích nařízneme, aby se při grilování nekroutilo. Dáme maso do misky, ochutíme domácím grilovacím kořením, solí, pepřem, zalijeme olejem, promícháme a necháme 3 hodiny uležet v chladném prostoru. Mezitím si na menší kousky nakrájíme houby, cibuli a česnek nakrájíme najemno. Na gril vložíme pánev, na které necháme rozpustit máslo a zpěníme cibulku a česnek. Pak si dáme na pánev nakrájené houby a necháme 5 minut orestovat. Pak zalijeme trochou vody a necháme dusit. Když houby zalijeme vodou, vložíme na rozpálený gril i plátky kotlety. Tu grilujeme z obou stran 5 minut a potíráme marinádou. Hříbky dochutíme kmínem solí a pepřem. Na plátek masa dáme ¼ množství hříbků, které posypeme strouhaným ementálem a můžeme servírovat.

 

Vhodná příloha: kari rýže

 

© Svenja98 – Fotolia.com

Related Posts