1 želví polévka (v konzervě), 150 g telecí pečeně (zbytek), 1 sklenička (2 cl) sherry, 1 lžička másla; 4 lžíce kostiček z bílé veky, 1 sklenička (2 cl) koňaku
Obsah konzervy zředíme podle návodu (pro 4 osoby asi na 1 l). Maso nakrájíme na menší kostičky a dáme asi na 10 minut do horké polévky. Hrnec by měl být přitom přikryt pokličkou. Krátce před podáváním polévku okořeníme sherry a rozdělíme do talířů. Kostičky z veky osmažíme na horkém tuku do zlatožluta, přilijeme na ně předehřátý koňak a zapálíme. Dohořívající hmotu přeneseme opatrně na polévku tak, aby alkohol mohl dobře vyhořet.
Doba přípravy: 30 min.
Aby byla polévka ještě jemnější, lze na ni před přidáním veky navrstvit menší kopeček šlehané smetany nebo do kousků veky přidáme při smažení několik odkapaných dušených žampiónů. Podáváme se sýrovými tyčinkami.