Ingredience: 24 menších krevet, 2 žluté papriky, mořská sůl, mletý pepř, citron
Na dip: 1 salátová okurka, 100ml majonézy, 30g čerstvého koriandru, 6 mátových lístků, menší červená cibulka, 5 lžic olivového oleje, šťáva z jedné limetky.
Postup: Krevety oloupeme, aby nám zbyla pouze jejich jedlá část těla. Posypeme mořskou solí, opepříme a zakápneme citrónem. Papriku si nakrájíme na kostky. Na špejli napichujeme krevety střídavě s paprikou. Celé špízy necháme 1 hodinu uležet. Mezitím si oloupeme salátovou okurku a zbavíme jí jadérek. Všechny suroviny na asijský dip nakrájíme na menší části a necháme v mixéru rozmixovat do hladka. Pak pouze dochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Špízy můžeme vložit na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Dip podáváme v mističce, aby si každý host mohl nabídnout potřebné množství.
© BlueOrange Studio – Fotolia.com
Vhodná příloha: zeleninový salát