Grilované špízy z krevet a papriky s asijským dipem

Delicious lunchIngredience: 24 menších krevet, 2 žluté papriky, mořská sůl, mletý pepř, citron

Na dip: 1 salátová okurka, 100ml majonézy, 30g čerstvého koriandru, 6 mátových lístků, menší červená cibulka, 5 lžic olivového oleje, šťáva z jedné limetky.

 

Postup: Krevety oloupeme, aby nám zbyla pouze jejich jedlá část těla. Posypeme mořskou solí, opepříme a zakápneme citrónem.  Papriku si nakrájíme na kostky. Na špejli napichujeme krevety střídavě s paprikou. Celé špízy necháme 1 hodinu uležet. Mezitím si oloupeme salátovou okurku a zbavíme jí jadérek. Všechny suroviny na asijský dip nakrájíme na menší části a necháme v mixéru rozmixovat do hladka. Pak pouze dochutíme solí, pepřem a limetovou šťávou. Špízy můžeme vložit na rozpálený gril a grilujeme 4 minuty z obou stran. Dip podáváme v mističce, aby si každý host mohl nabídnout potřebné množství.

© BlueOrange Studio – Fotolia.com

Vhodná příloha: zeleninový salát

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a