Vepřová plec s bramborami a jablky v alobalu

Roast pork with gravy and potatoes on the plateIngredience: 650g vepřové plece, 2 jablka Golden, 4 velké brambory, 50g loupaných spařených mandlí, domácí grilovací koření, sůl, pepř, olej na marinádu, 100g másla, lžička nasekané pažitky

 

Postup: Vepřovou plec zbavíme povrchových blan, nakrájíme na plátky a naklepeme hřbetem pěsti. Vložíme plátky do misky, dochutíme grilovacím kořením, solí, pepřem a zakápneme olejem. Vše necháme uležet 3 hodiny v chladu. Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme, jako na vaření. Z jablek odstraníme jádřinec, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Do alobalu připravíme vždy jednu porci pokrmu. Nejprve vložíme maso, pak přidáme jablko, bramboru a množství mandlí. Nakonec ještě přidáme máslo a nasekanou pažitku, zabalíme do alobalu a vložíme na gril. Celý měšec grilujeme 50 minut na mírném ohni. Před podáváním vyjmeme pokrm z alobalu a aranžujeme na talíř. Dáváme si pozor, aby nám z alobalu nevytekla šťáva. Tou přeléváme celý pokrm.

 

Vhodná příloha: bez přílohy

Related Posts