Dvoje kuřecí prsa (4 kousky), trochu koření a soli, olej, 2 banány, listy hlávkového salátu; 1 lžíce másla, 1 lžíce sekaných mandlí, 1 sklenička (2 cl) meruňkovice nebo třešňovice
Na obložení: červené a zelené kandované třešně nebo 8 kostek naložené dýně
V kuchyni naklepeme lehce pěstí vykostěné kousky drůbežího masa, okořeníme je a upečeme v horkém oleji doměkka. Banány podélně nařízneme a trochu opečeme, aby zůstaly světlé. Vhodnou servírovací mísu vyložíme salátovými listy, na ně pak vkusně rozložíme drůbeží maso a půlené banány.
U stolu nejdříve rozpálíme na flambovací pánvi máslo. Přisypeme sekané mandle a v téže pánvi znovu prohřejeme kuřecí prsa a banány. Alkohol rozdělíme opatrně po obvodu pánve, mírně jej nahřejeme a zapálíme. Po vyhoření rozdělíme flambé na předem připravené talíře ozdobené kandovanými třešněmi nebo dýní.
Podáváme se sýrovým máslovým pečivem nebo banketkami.
Doba přípravy: 1 hod.