Flambany

1 lžíce másla, 4 zralé banány, ½ lžičky cukru, 1,5 skleničky (3 cl) ovocného likéru, 1 lžíce hořké čokolády

Máslo rozpustíme ve flambovací pánvičce a oloupané banány na něm z každé strany asi 2 minuty lehce podusíme (pozor na zhnědnutí). Banány posypeme maximálně ½ lžičky cukru. Skleničku alkoholu nalijeme dokola kolem ovoce a zapálíme. Necháme vyhořet a teprve pak dáváme na talířky a posypeme nastrouhanou čokoládou. Když pak ještě každý banán zvlášť polijeme lžičkou likéru a ještě jednou necháme projít ohněm – pak musíme uspokojit i nejnáročnější labužníky.

Doba přípravy: 25 min.

Related Posts

Grilovaný broskvový dezert

Grilovaný broskvový dezert

[caption id="attachment_4976" align="alignright" width="300"] Grilovaný broskvový dezert[/caption] Ingredience: broskve, slunečnicový olej, sůl, med, broskvová povidla, zakysaná smetana, citrón, mandlové lupínky,