4 porce vanilkové zmrzliny, 1 sklenice tmavých třešní, 1 lžička másla nebo trochu šlehačky. 1 lžíce mandlí, 1 sklenička (2 cl) třešňovice, ½ lžičky cukru
Ovoce necháme odkapat a suché je ohřejeme ve flambovací pánvi vytřené máslem. Potom je smočíme likérem, který po prohřátí zapálíme. Plamínky „posílíme“ přidáním jemného moučkového cukru. Podle chuti lze chladnoucí nebo ještě hořící třešně (se zbytkem alkoholu) přenést na porce zmrzliny, posypat mandlemi nebo ozdobit šlehačkou.
Doba přípravy: 25 min.
Přidání cukru do alkoholu způsobí, že plameny se udrží poněkud déle než jen z čistého alkoholu. To však platí jen tehdy, když cukr sypeme do plamenů jako jemný prášek, v množství uvedeném v receptu. Množství nesmíme překročit ne proto, že by byl hotový výrobek příliš sladký, ale hlavně proto, že by nám cukr mohl nakonec pořádně zhořknout. Cukr totiž rychle karamelizuje, proto pozor!