Ingredience: 4 bulky, 700g mletého telecího masa, hrst koriandru, 250g sýru niva, hrst rukoly, 2 jarní cibulky, sůl, pepř, 4 lžíce kečupu, 4 lžíce hořčice, olej
Postup: Mleté telecí maso si vložíme do misky a důkladně osolíme a opepříme. K masu pak přidáme najemno nakrájenou jarní cibulku a nasekaný koriandr. Vše důkladně promícháme a necháme 3 hodiny uležet v chladu. Z masa pak vytvarujeme 4 placky s průměrem o centimetr větším, než je průměr bulky. Maso ze všech stran potřeme olejem a vkládáme na gril. Z každé strany grilujeme 4 minuty a na grilu také necháme opéct rozpůlenou bulku jen na jednu minutu. Spodní bulku pak potřeme hořčicí, vložíme pár lístků rukoly, maso a na maso nadrobíme sýr Niva. Vrchní bulku potřeme kečupem a přiklopíme na hamburger.