Ingredience: 4 bulky, 700g hovězího mletého masa, 2 snítky tymiánu, 8 lístků bazalky, 4 listy ledového salátu, 1 červená cibule, 2 jarní cibulky, 2 rajčata, 4 plátky sýru Gouda, 4 plátky sýru Ementál, 4 lžíce hořčice, majonézy a kečupu, sůl, pepř
Postup: Namleté hovězí maso si vložíme do misky, ochutíme solí, pepřem a přidáme najemno nasekané lístky bazalky, snítky tymiánu a jarní cibulky, vše důkladně promícháme a necháme alespoň 3 hodiny uležet v chladu. Z masa pak tvarujeme 4 karbanátky, s průměrem o něco větším, než jsou bulky, protože se maso při grilování smrskne. Karbanátky potřeme olejem a vložíme na gril. Z obou stran grilujeme 4 minuty a ke konci přidáme na gril opéct také rozkrojenou bulku jen na minutu. Spodní část bulky poté potřeme hořčicí, a položíme plátek masa. Na maso pak vkládáme oba druhy sýra, který posypeme nasekanými listy ledového salátu a přeložíme plátky rajčete společně s kolečky červené cibule. Nakonec na vrch ještě přidáme majonézu s kečupem a přiklopíme vrchní polovinou bulky.
Zdroj : Miluju hamburgery