Ingredience: 16 malých brambor, 16 plátků slaniny, 200g listového špenátu, 2 šalotky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 30g másla, 6 lístků bazalky, 100g sýru niva
Postup:Brambory vcelku důkladně opláchneme a dáme je vařit ve slupce. Po uvaření necháme brambory vychladnout. Než brambory vychladnou, tak si na pánvi necháme rozehřát máslo. Na másle si opražíme najemno nasekané šalotky a plátky česneku. Pak přidáme listový špenát, dochutíme solí a pepřem a 5 minut restujeme, aby špenát změkl. Brambory rozkrojíme napůl, uvnitř vytvoříme z každé strany důlek. Vykrojené vnitřky brambor smícháme se směsí špenátu, ke kterému přidáme také nadrcený sýr niva. Vše společně promícháme a vzniklou směsí plníme vnitřky brambor. Dáme obě poloviny k sobě, zamotáme slaninou, kterou zajistíme špejlemi tak, aby brambory zůstala spojená. Pak vkládáme brambory na gril a grilujeme 7 minut. Recept se může využít jako předkrm i jako příloha k hovězím biftekům.