Plněné brambory sýrem a špenátem ve slanině - příloha

Plněné brambory sýrem a špenátem ve slanině

Plněné brambory sýrem a špenátem ve slanině - příloha
Plněné brambory sýrem a špenátem ve slanině – příloha

Ingredience: 16 malých brambor, 16 plátků slaniny, 200g listového špenátu, 2 šalotky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř, 30g másla, 6 lístků bazalky, 100g sýru niva

 

Postup:Brambory vcelku důkladně opláchneme a dáme je vařit ve slupce. Po uvaření necháme brambory vychladnout. Než brambory vychladnou, tak si na pánvi necháme rozehřát máslo. Na másle si opražíme najemno nasekané šalotky a plátky česneku. Pak přidáme listový špenát, dochutíme solí a pepřem a 5 minut restujeme, aby špenát změkl. Brambory rozkrojíme napůl, uvnitř vytvoříme z každé strany důlek. Vykrojené vnitřky brambor smícháme se směsí špenátu, ke kterému přidáme také nadrcený sýr niva. Vše společně promícháme a vzniklou směsí plníme vnitřky brambor. Dáme obě poloviny k sobě, zamotáme slaninou, kterou zajistíme špejlemi tak, aby brambory zůstala spojená. Pak vkládáme brambory na gril a grilujeme 7 minut. Recept se může využít jako předkrm i jako příloha k hovězím biftekům.

Related Posts

Salámovo - sýrová chlebová rolka

Salámovo – sýrová chlebová rolka

Ingredience: Salámovo - sýrová chlebová rolka rozmrazte půl kila zmrazeného těsta na bochník chleba půl kila uvařeného snídaňového salámu nastrouhaný
Grilovaná omeleta v banánových listech

Grilovaná omeleta v banánových listech

[caption id="attachment_4963" align="alignright" width="300"] Grilovaná omeleta v banánových listech[/caption] Ingredience: banánové listy, slunečnicový olej, sůl, vejce, kokosové mléko, ledový salát, šalotka,
Grilovaný toast se sýrem a rajčaty

Grilovaný toast se sýrem a rajčaty

[caption id="attachment_4861" align="alignright" width="300"] Grilovaný toast se sýrem a rajčaty[/caption] Ingredience: 300 g chlebu, olivový olej, sůl, česnek, tvrdý sýr,