Kuřecí játra ve slanince máčená v ochucené zakysané smetaně

Kuřecí játra ve slanince máčená v ochucené zakysané smetaně

Kuřecí játra ve slanince máčená v ochucené zakysané smetaně
Kuřecí játra ve slanince máčená v ochucené zakysané smetaně

Ingredience: 700g kuřecích jater, 12 plátků anglické slaniny, sůl, pepř, 250g zakysané smetany, hrst bazalky, hrst petržele, 4 stroužky česneku, 2 šalotky

 

Postup: Kuřecí játra nejprve důkladně opláchneme a odstraníme pečlivě od zbytků cév. Takto připravená játra důkladně opepříme a velmi jemně osolíme. Kuřecí játra změknou, i když se posolí ještě za syrového stavu. Plátky slaniny rozkrojíme na půl a játra zabalíme do slaninového kabátku. Vše pak zajistíme namočenými párátky nebo kovovými špejlemi. Než vložíme játra ve slanině na gril, připravíme si ochucenou zakysanou smetanu. Tu přendáme do misky, kam najemno nakrájíme šalotku a prolisujeme stroužky česneku. Přidáme sůl, pepř a nakonec také nasekanou bazalku a petržel. Vše důkladně promícháme a necháme uležet. Játra ve slanině můžeme vložit na gril a grilujeme maximálně 4-5 minut za postupného otáčení, aby se játra nerozpadala.

 

Vhodná příloha: pečivo

Related Posts

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

Kynuté indické placky se sýrem Gouda

[caption id="attachment_3946" align="alignright" width="300"] Kynuté indické placky se sýrem Gouda[/caption] Ingredience: ¾ hrnku vlažného mléka, 3 hrnky hladké mouky, lžička

Bageta s bylinkovým pestem

Ingredience: 4 předpečené francouzské bagety, 4 stroužky česneku Na pesto: olivový olej, 1 jarní cibulka, 12 lístků bazalky, lístky rukoly,