Hovězí roláda na grilu plněná míchanými vejci se zeleninou

Herb stuffed beef tenderloinIngredience: 700g hovězí kýty vcelku, 5 vajec, 4 baby karotky, 1 paprika, 1 rajče, snítky rozmarýnu, 6 stroužků česneku, sůl, pepř, trocha oleje, 50g másla

 

Postup: Hovězí maso si nařízneme a naklepeme tak, aby nám vznikl velký plát na roládu. Stroužky česneku si prolisujeme a utřeme se solí. Utřeným česnekem pak potřeme celé maso, opepříme, zalijeme olejem a necháme uležet 3 hodiny v chladu. Mezitím si na gril vložíme pánev, na které necháme rozehřát máslo. Baby karotku a papriku si nakrájíme na kostky a přihodíme na pánev orestovat. Ke konci restování přidáme i rajče a vše zalijeme rozklepnutými vejci. Necháme restovat než se vejce zatáhnou. Touto směsí plníme roládu. Když je roláda zabalená, zavážeme jí provázkem, zabalíme do alobalu, přidáme rozmarýn a vložíme na gril. V alobalu maso grilujeme 1 hodinu, pak alobal sundáme a grilujeme bez alobalu dalších 20 minut. Provázek při grilování shoří, ale maso už bude zatáhnuté a nerozbalí se. Před servírováním rozkrájíme roládu na plátky.

© Viktor – Fotolia.com

Vhodná příloha: pečené nebo grilované  brambory

Related Posts