Hovězí biftek na červeném víně s grilovaným chřestem

grilled beef with tomatoIngredience: 800g hovězí falešné svíčkové, 12 tyčinek chřestu, 8 plátků anglické slaniny, 100ml červeného vína, 1 lžička cukru, sůl, barevný pepř

 

Postup: Hovězí  maso zbavíme povrchových blan a nakrájíme na 4 plátky. Tyto plátky naklepeme hřbetem pěsti, osolíme, opepříme, vložíme do misky a zalijeme červeným vínem. Nakonec ještě jemně zasypeme lžičkou cukru. Mezitím si v osolené vodě necháme spařit chřest. Po spaření chřest vyjmeme, oloupeme a necháme zchladit. Na rozpálený gril vložíme plátky masa a necháme grilovat 7-8 minut z obou stran. Mezitím si zabalíme 3 tyčinky chřestu do dvou slanin a také vložíme na gril. Chřest grilujeme 6 minut a stále otáčíme. Při servírování položíme zabalený chřest na plátek hovězího masa.
A tady je návod Jak správně propéct hovězí steak

© Vitos – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory, červené fazolky  vařené s rajčaty

Related Posts