Ingredience: 4 filety z tilapie, 200g listového špenátu, 2 stroužky česneku, 8 plátků slaniny, 50ml smetany na vaření, sůl, pepř, 1 citron, 30g másla
Postup: Filety z tilapie zbavíme zbytků kůže a šupin. Plátky pokapeme citrónovou šťávou a posolíme. Necháme 1 hodinu uležet v chladu. Na gril si mezitím dáme pánev na které rozpustíme máslo a necháme orestovat plátky česneku. Pak do pánve přidáme listový špenát a nastrouhanou citrónovou kůru, osolíme a opepříme. Obsah pánve zalijeme smetanou a necháme provářet. Když nalijeme smetanu do pánve, můžeme vložit na gril i filety, které grilujeme 4-5 minut z obou stran. Na gril Weber Master touch vložíme také plátky slaniny a necháme grilovat pouze minutu z každé strany. Servírujeme na talíři 2 plátky slaniny, na nich trocha listového špenátu a na vrchu grilovaná fileta z tilapie.
© PHB.cz – Fotolia.com
Vhodná příloha: vařené brambory