Filet na grilu z tilapie s listovým špenátem a slaninou

tilapia fillet with warm spinach and bacon saladIngredience: 4 filety z tilapie, 200g listového špenátu, 2 stroužky česneku, 8 plátků slaniny, 50ml smetany na vaření, sůl, pepř, 1 citron, 30g másla

 

Postup: Filety z tilapie zbavíme zbytků kůže a šupin. Plátky pokapeme citrónovou šťávou a posolíme. Necháme 1 hodinu uležet v chladu. Na gril si mezitím dáme pánev na které rozpustíme máslo a necháme orestovat plátky česneku. Pak do pánve přidáme listový špenát a nastrouhanou citrónovou kůru, osolíme a opepříme. Obsah pánve zalijeme smetanou a necháme provářet. Když nalijeme smetanu do pánve, můžeme vložit na gril i filety, které grilujeme 4-5 minut z obou stran. Na gril Weber Master touch vložíme také plátky slaniny a necháme grilovat pouze minutu z každé strany. Servírujeme na talíři 2 plátky slaniny, na nich trocha listového špenátu a na vrchu grilovaná fileta z tilapie.

© PHB.cz – Fotolia.com

Vhodná příloha: vařené brambory

Related Posts

Grilovaný aljašský losos

Grilovaný aljašský losos

Ingredience: Grilovaný aljašský losos 4 steaky lososa  1/2 hrnku másla 3 lžíce kečupu 1 lžíce worcesteru 1 lžíce sušené hořčice
Uzený losos naložený v medu

Uzený losos naložený v medu

Ingredience: Uzený losos naložený v medu půl litru vody  1/2 hrnku soli  3/4 hrnku medu  1/4 hrnku zlatého rumu  1/4
Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou

Losos s pikantní omáčkou Ingredience: 2 lososové steaky 1 lžíce čerstvé citronové šťávy  1 1/2 lžičky rozpuštěného másla sůl a

Uzený duhový pstruh

Ingredience: Uzený duhový pstruh 4 očištění a umytí duhoví pstruzi 2 lžičky mořské soli 2 lžičky čerstvě namletého pepře 1