Ingredience: 16 broskví, 1 lžíce medu, 1 lžíce slivovice, 120 g müsli, 1 smetana ke šlehání, hrst máty, 1 citron
Postup: Broskve důkladně opláchneme pod tekoucí vodou, rozpůlíme a vyjmeme pecku. Do misky smícháme med se slivovicí a citrónovou šťávou. Důkladně promícháme a pak do misky dáme poloviny broskví a necháme, aby nasákly. Mezitím si do větší misky vylijeme smetanu ke šlehání a pomocí mixéru rozmícháme do šlehačky. Do ztuhlé šlehačky přimícháme nasekané lístky máty a nastrouhanou citrónovou kúru. Dáme na 20 minut do lednice vychladit. Poloviny broskví vložíme na rozpálený gril a z každé strany grilujeme 2-3 minuty, aby se med nezačal připalovat. Na gril také vložíme pánev, ve které necháme na sucho opéct müsli. Na talíř dáme 4 poloviny broskví, překryjeme šlehačkou a zasypeme opečeným müsli.
Další recepty na grilované ovoce
Bez přílohy