Ingredience: ananas, slunečnicový olej, sůl, voda, rum, mletá skořice, cukr, máslo, koňak, zakysaná smetana, petrželka, kopr, broskvový džem, jablková povidla, bílé víno, máta
Postup: V tomto případě bude potřeba čerstvý ananas, protože kompotovaný se na tento recept příliš nehodí. Takže si ananas oloupeme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Nachystáme si takovou netradiční marinádu. Smícháme si slunečnicový olej, sůl, vodu, rum, mletou skořici, cukr, rozpuštěné máslo a koňak. Ananas si nakrájíme na takové půlměsíčky. V této směsi necháme ananas přes noc. Další den si rozpálíme gril, ananas vyndáme z marinády a vkládáme, přičemž grilujeme zprudka. Hotový ananas si dáme na talíř, ozdobíme lístky máty nebo jinou bylinkou a připravíme si přílohu. Jelikož se jedná o tropické ovoce v ne obvyklé marinádě, tak i příloha v podobě omáčky bude zvláštnějšího typu. Smícháme si zakysanou smetanu, nasekanou petrželku, nasekaný kopr, broskvový džem, jablková povidla, bílé víno a rum. Důkladně rozmícháme a můžeme podávat k ananasovým půlměsíčkům, které si namáčíme a zakusujeme. Lidé ananas milují, to je pravda, ale existuje také skupina, která trpí prudkou alergii na tento druh tropického ovoce. V některých případech se jeho pozření alergikem nemusí skončit vůbec dobře, spíše naopak.
Vhodná příloha: sladké omáčky