Grilované brambory v alobalu s domácí cibulovo-bylinkovou majonézou

Grilované brambory v alobalu s domácí cibulovo-bylinkovou majonézou

Grilované brambory v alobalu s domácí cibulovo-bylinkovou majonézou
Grilované brambory v alobalu s domácí cibulovo-bylinkovou majonézou

Ingredience: 8 středně velkých brambor, sůl, pepř, 50g másla

Na majonézu: 3 žloutky, 250ml olivového oleje (extra virgin), 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 šalotky, 1 jarní cibulka, 2 snítky petržele, čerstvá pažitka, sůl, pepř, 1 citron

 

Postup: Brambory důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. Budeme je péct ve slupce. Jen osolíme jejich povrch  pečlivě zabalíme do alobalu. Ke každé bramboře dáme také kousek másla a vložíme na gril. Za občasného otáčení grilujeme 35 minut. Mezitím si připravíme majonézu. Šalotky, jarní cibulku a bylinky si nasekáme najemno a dáme do misky. U žloutků, hořčice a oleje je důležité, aby měly všechny 3 ingredience pokojovou a hlavně stejnou teplotu. Nejprve smícháme žloutky s hořčicí a přidáme sůl a pepř. Pak začneme pomalu přilévat i olej a mícháme, dokud se vše nespojí a nezhoustne. Dochutíme citrónovou šťávou. Nakonec do majonézy přidáme z misky nasekané bylinky, promícháme a necháme uležet v lednici. Hotové brambory částečně rozbalíme z alobalu, rozkrojíme v půli a rozevřeme. Do rozevřené části Brambor nalijeme domácí bylinkovou majonézu.

 

Ideální příloha ke všem druhům grilovaných mas

Related Posts