Grilovaná žebra marinovaná v rozmarýnovém pivu

Grilovaná žebra marinovaná v rozmarýnovém pivu

Grilovaná žebra marinovaná v rozmarýnovém pivu
Grilovaná žebra marinovaná v rozmarýnovém pivu

Ingredience: 2 kg syrových vepřových žeber, 3 lžíce plnotučné hořčice, 0,5l černého piva, 2 dcl dvanáctistupňového piva, 6 snítek rozmarýnu, sůl, pepř, 1 lžička worcesterové omáčky

 

Postup: Vepřová žebra opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je okapat. Do hrnce si nalijeme oba druhy piva, přidáme worcesterovou omáčku, sůl, pepř a snítky rozmarýnu vcelku. Na sporáku obsah hrnce zahřejeme a přivedeme k varu. Udržujeme malý var a necháme provářet 10 minut. Prováříme proto, aby se chuť a vůně rozmarýnu propojila v pivu. Pan necháme zchladit a do hrnce vložíme i vepřová žebra. Vše necháme 4 hodiny marinovat v chladu. Po skončení marinování můžeme vkládat jednotlivá žebra na rozpálený gril. Grilujeme 14 minut a v průběhu grilování maso alespoň 6x otočíme. Při otáčení vždy potřeme zbylou marinádou z rozmarýnového piva.

 

Vhodná příloha: pečivo a vařená kukuřice dopékaná v alobalu

 

zdroj http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/

Related Posts