Ingredience: 4 tvrdší hrušky (nikoli máslovky), 300g rukoly, 150g sýru Gorgonzola, 75g jader z vlašských ořechů, 3 lžíce medu, 1 citron, skořicový cukr
Postup: Hrušku si rozdělíme na čtvrtiny a odstraníme jádřinec. Nakrájené kousky jemně zaprášíme skořicovým cukrem a necháme 10 minut nasáknout dovnitř. Mezitím si do velké misky dáme rukou a řádně propláchneme studenou vodou. Přidáme nadrcený sýr Gorgonzola a zakápneme polovinou šťávy z citronu. Do malé misky si připravíme med, který smícháme s druhou polovinou citrónové šťávy. V obsahu této misky obalujeme poloviny jader vlašských ořechů, které následně necháme řádně okapat a přidáme k salátu. Salát pak promícháme a necháme uležet. Na gril již můžeme vložit kousky hrušek, které grilujeme 7-8 minut podle velikosti. Při grilování otáčíme ze všech stran. Servírujeme na talíř nejprve salát, který překryjeme grilovanými hruškami.
© ld1976 – Fotolia.com
Vhodná příloha: bez přílohy