Pikantní majonéza

1 lžíce malých kaparů, 2 sladkokyselé okurky, ½ šálku sterilovaných paprik z konzervy, špetka pepře, několik kapek worcesterské omáčky, 1 ½ šálku majonézy.

Kapary trochu rozmačkáme vidličkou. Okurky a papriky nakrájíme na kostičky. Kapary, kostičky okurky a papriky smícháme s pepřem, worcesterskou omáčkou a majonézou a necháme chvíli uležet.
Hodí se ke grilované rybě, grilovanému masu nebo specialitám z vuřtů.

Doba přípravy: 20 min.

Pro svůj obsah důležitého vitamínu C je jako přísada oblíbená petrželka, pažitka, cibulová nať a paprika. Z minerálních látek je známa přítomnost síry v česneku a cibuli. Křen obsahuje kromě síry i hodně sodíku, hořčíku a draslíku.

Related Posts