Ingredience: 1 pstruh říční vcelku, 100g másla, 50g loupaných pražených mandlí, snítku petrželky, 1 citron, sůl, pepř
Postup: Pstruha vcelku pouze očistíme na povrchu a zbavíme vnitřností. V hmoždíři si rozdrtíme 2/3 mandlí. Rozdrcené mandle přidáme do misky s máslem, kam přidáme ještě citrónovou kůru, citrónovou šťávu, nasekanou petrželku, osolíme a řádně zamícháme. Takto ochucené máslo vložíme dovnitř pstruha na místo po vnitřnostech. Povrch pstruha osolíme, opepříme, zabalíme do alobalu a vložíme na rozpálený gril. Grilujeme 20 minut vcelku, poté vyjmeme z alobalu a necháme na grilu ještě dalších 10 minut. Celou dobu potíráme zbytkem šťávy z alobalu. Při servírování posypeme pstruha na grilu zbylou třetinou nasekaných mandlí a porcujeme až u stolu.
© Tomo Jesenicnik – Fotolia.com
Vhodná příloha: rýže se zeleninou