Grilovaná vepřová žebra na pomerančích

Marinated BBQ spare ribsIngredience: 2kg vepřových žeber, 2 pomeranče, 1 lžička grilovacího domácího koření, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 lžička sójové omáčky, sůl, pepř, 200ml oleje na marinádu

 

Postup: Do misky si nalijeme olej, přidáme worcesterovou omáčku, sójovou omáčku, lžičku grilovacího koření a promícháme. Do promíchané směsi nastrouháme kůru z jednoho pomeranče a šťávu z jednoho pomeranče. Znovu promícháme a potřeme touto směsí vepřová žebra. Žebra vložíme do chladu a necháme marinovat 2 hodiny. Po ukončení marinování vyjmeme žebra a vkládáme na rozpálený gril. Grilujeme z obou stran 5-6 minut a stále potíráme zbylou marinádou. Před vyjmutím přidáme na gril ještě plátky druhého pomeranče a necháme grilovat minutu z každé strany, aby chytil vůni. Servírujeme žebra s rozkrájeným grilovaným pomerančem. Další recept na grilovaná žebra je velmi podobný, a pro toho, kdo příliš nemusí tropické ovoce, asi i vhodnější

© Brebca – Fotolia.com

Vhodná příloha: domácí chléb, restované brambory

Related Posts